Biografie

Saxofonist Anne Zwaga speelde met vele bekende artiesten en toerde met verschillende formaties in binnen- en buitenland.

Hij speelde o.a. met: de Platters, Gorden, Lee Towers, en big bands zoals The New Bigband of the Concertgebouw. Voorts nam hij deel aan projecten gewijd aan Frank Zappa en Johnny Guitar Watson.

Anne is de oprichter van Saxion Five, een jazzformatie die een belangrijke plaats in het Nederlandse jazzcircuit verworven heeft. Hij maakte met deze band diverse cd’s en was in 2000 finalist van de Dutch Jazz Competition op het North Sea Jazzfestival.

Anne is artistiek leider van het gezelschap Blau Hynder. Hij maakte met dit gezelschap de muziektheater-voorstellingen Funk Me Up en Hurt Like Hell. Met deze laatste voorstelling was hij te zien op het Oerol festival van 2009. Als auteur maakte hij een viertal muziekboeken met play-along cd.

Klik hier voor het artikel “De kunst van het kwetsbaar zijn” over Anne Zwaga in de Sneon & Snein bijlage van de Leeuwarder Courant van 23 augustus 2008.

English

The saxophonist Anne Zwaga has played with many artists and toured with different bands all over the world.

He has played with: The Platters, Gorden, Lee Towers and Big Bands like The New Bigband of the Concertgebouw. Furthermore, he has participated in projects dedicated to Frank Zappa and Johnny Guitar Watson.

Anne is the founder of Saxion Five, a jazz band that has acquired a major place in the Dutch jazz circuit . He has made several CDs with this band. In 2000 he was a finalist of the Dutch Jazz Competition at the North Sea Jazz Festival

Anne is the artistic director of the Hynder Blau company. He was responsible for the musical performances Funk Me Up and Hurt Like Hell. The last show he appeared in was at the festival Oerol in 2009.

He is also an author, and has made four music books with play-along CDs.