A7

Componist Anne Zwaga:
“Verkeer kan je net zo goed inspireren als een mooie vrouw”

Traffic Jam is een compositie in A van Anne Zwaga en Carron Schilders, gemaakt als muzikale omlijsting voor de officiële start van de aanpassing van de zuidelijke A7 rondweg van Sneek in 2005. Naast de uitvoering door 7 muzikanten werd het stuk ook op het carillon ten gehore worden gebracht: een (toe) gift voor de hele stad.

“Dat dit stuk in A is geschreven is natuurlijk geen toeval. Dat het door 7 muzikanten wordt uitgevoerd is ook een bewuste keuze. Maar dat één van de twee componisten (met de A van) Anne Zwaga heet, had echter niet van tevoren kunnen worden bedacht. Waarom een muziekstuk? In de eerste plaats omdat muziek past bij een mooi moment zoals de start van een omvangrijk project. Maar daarnaast is een compositie ook een creatie waaraan we, net als bij een verkeersweg,ook in de toekomst veel plezier kunnen beleven. En tot slot past het ook bij het bijzondere karakter van zowel dit project als van de stad Sneek dat er iets ‘eigens’ wordt gecreëerd.”

Luister naar het verkeer in Traffic Jam: