Funk me up

Op vrijdag 26 september 2003 ging een uniek en nieuw Muziek/Theaterconcert, getiteld Funk me up, in Theater Romein in Leeuwarden in première.

Remko van den Ende, oprichter van theatergroep Helden (o.a. bekend van Oerol) tekende voor de regie, Mike Libanon en Sita Manichand nemen respectievelijk de titelrol en de rol van zijn vrouw plus diverse andere rollen voor hun rekening.
Mike Libanon is onder meer bekend van het Zuidelijk Toneel en televisieproducties als ‘Westzijde Posse’ en ‘Baantjer’. Recentelijk speelde hij een grote rol in de speelfilm ‘Naar De Klote’. Sita Manichand was onder andere te zien in ‘De stille kracht’ en acteert bij theatergroep Helden in Amsterdam.

Funk me up vertelt het onware verhaal van Johnny ‘Guitar’ Watson, gitarist en singer-songwriter, uitvinder van de pimpstijl en de podiumact, godfather van de funk. Johnny Guitar Watson was één van de meest originele gitaristen en songwriters uit de jaren ’60 en ’70, die er desondanks niet in slaagde de status van superster te bereiken, ook al was hij een groot voorbeeld voor supersterren als Jimi Hendrix, Frank Zappa, Etta James en Steve Ray Vaughn.

In het Muziek/Theaterconcert Funk me up krijgt Johnny nog één kans om het publiek van zijn bijdrage aan de muziekgeschiedenis te overtuigen. Wat is de waarde van funk en valt dat op het publiek over te brengen? Is Johnny werkelijk de ster die hij denkt te zijn? Funk me up, the untrue story of Johnny Guitar Watson laat alle kanten van Johnny en de funk zien en horen. De zevenkoppige band onder leiding van Anne Zwaga, zal in het zweet huns aanschijns het publiek laten voelen wat funk werkelijk is.