Hurt like hell

Na de succesvolle voorstelling Funk me Up presenteerde Anne Zwaga met Blau Hynder in 2008 muziektheater Hurt like Hell.

Hurt like Hell, een muzikaal noodlotsdrama over angst, schuld en de wanhopige poging er met zijn allen iets van te maken.

“Moeder Rosa woonde tot voor kort samen met haar zoon Jetse in één van de twee slagerijen van het eiland. Sinds Pa de slager zijn nek brak in een ongelukkige val van de trap, wordt de slagerij gemeden door de eilandbewoners. Nu is Jetse verdwenen. Hij zwerft, drinkt en laat een spoor van vernieling na op het eiland. Men zegt dat hij zijn verstand heeft verloren. Op het eiland gaan stemmen op om Jetse op te sluiten voordat het toeristenseizoen begint. Rosa is wanhopig. Collega slager De Maat steekt een helpende hand toe. Hij wil zich over Jetse ontfermen en zo de vijandige stemming op het eiland te doorbreken. Maar welke rekeningen uit het verleden staan nog open? Wat proberen De Maat en Rosa zo angstvallig voor Jetse te verbergen? En waarom moet Jetse zich overal mee bemoeien?”

Hurt like Hell is een intrigerend samenspel van sterke acteurs en uitstekende muzikanten.

Tekst: Martijn de Rijk (o.a. NNT-acteur). Composities: Anne Zwaga en band. Regie: Feico Sobel. Acteurs: Julia van de Graaff, Herman Egbers en Niels Brandaan Cotterink.

Band: The Scarecrows: Anne Zwaga, Stephan Jankowski, Jeroen van Olphen en Ruud Vleij.